HIPPIELIV - Hvor svært ka' det være?!
Køb Billetter
Få indblik i Musicalen, m.m.
Billeder fra prøverne
Credits, liste over medvirkende

Links omhandlende musicalen
Illusionen
Hippie-liv
- hvor svært kan det vær'

I februar vil Langkær forhåbentlig opleve et sus af nostalgi. Et tilbageblik til en tid, hvor der i hvert fald i bakspejlet var mere spræld end i dag.
Vi skal opleve Langkærs helt egen udgave af en 70'er-musical.

Helt præcist er premieren fastsat til onsdag 4. februar kl. 19.30 med en efterfølgende forestilling dagen efter på samme tidspunkt.
Det kommer til at foregå i kantinen, hvor den nuværende scene vil blive bygget noget ud til de mange medvirkende.

Flower Power slår Girl Power
Hvis alt går efter planen (og det kan være svært at tro på, når man her mindre end en måned før premieren skuer fremad, uha!), bliver det Langkærs opgør med Spice Girls’ Power. I to dage byder vi i s tedet på Flower Power.
Med ydre inspiration fra røgelsespinde og psykedeliske farve- og lysmyriader, og med indre tanker om datidens hashtåger og påståede frigjorthed, skulle publikum gerne blive sat omkring 30 år tilbage i tiden - i hvert fald ha ndlingsmæssigt, men også i nogen grad scenografisk og kostumemæssigt.
Det handler nemlig om mange ting, som vi heldigvis ikke behøver at tænke på i dag:
Ungdomsoprøret, hvor det etablerede skulle smides på porten, og helst så det gav genlyd.
Flower Power, hvor man sgu var så tåbelig at tro, at man kunne afskaffe al krig, hvis man gav fjenden blomster og et knus.
De unge mænd og militæret, hvor man i slutningen af 60-erne slet ikke havde indset, at militær er noget, der skaffer fred og ikke krig!
Den svære Kærlighed, som man dengang syntes var kompliceret. En kærlighed, som man gerne ville gøre mindre forkrampet. En kærlighed, der skulle pustes mere liv i. (»You only live once« lå ligesom i luften konst ant.) Siden har vi jo da heldigvis lært, at Kærlighed slet ikke er noget problem. Den kan enhver da klare i alle situationer.
Men tro nu ikke, at det bliver en frelst elller missionerende forestilling. Det er slet ikke tilfældet.
Det ligger fast, at vores musical er brygget over temaet i den traditionelle Hair-forestilling, der kørte med stor success i 70'erne, og hvorfra vi kender en masse spændende sange. Imidlertid er hele teksten nyskrevet her på stedet, og den foregår altså på dansk.

Mange arbejder intenst
Et opsparet behov for at få en musical på Langkær igen (sidste gang var for 3 eller 4 år siden) har vist sig gennem længere tid. Et dusin lærere tog derfor i starten af dette skoleår en beslutning om at fors&oslas h;ge igen. Da vi fremlagde vores planer, væltede det ind med elever, der gerne ville være med. Til hovedrollerne og de store danseroller var der optagelsesprøver, hvor mange måtte opleve, at andre blev foretrukket til deres glansr oller, men det hører jo med i dagens konkurrencesamfund. Det var ikke gået i 60'erne.
Og nu arbejdes der intenst. Hver onsdag aften og et par weekender i den resterende tid til premieren vil man kunne høre de to orkestre, det store kor på mere end 50 medvirkende og hovedrolleindehaverne med tekster og sang, og man vil kunne se danserne gøre sig klar samtidig med, at lyd- og lys-folk arbejder side om side med scenograferne og kostumeafdelingen.
Det skulle jo gerne blive en total-oplevelse, men der er vist almindelig enighed om, at krumtappen er musikken og ikke mindst sangene.

For PR-gruppen
Erling Baastrup